ISO/IEC 27001 Securitatea informației

ISO/IEC 27001
Securitatea informației

Informația reprezintă un aport important adus desfășurării activității oricărei organizații și are potențialul de a face diferența dintre succes și eșec. Managementul securității informației asigură confidențialitatea datelor și asigură păstrarea acesteia în procesele de inovație, dezvoltare, reorganizare, și lărgire a bazei de clienți.

ISO/IEC 27001 este cadrul general recunoscut internațional pentru sistemele de management ale securității informației. Acesta ajută la identificarea potențialelor riscuri asupra informațiilor sensibile și implementează controale menite să reducă expunerea organizației la acest pericol.

Beneficiile implementării Managementului Securității Informaționale ISO/IEC 27001: 

  •  Identificarea riscurilor și implementarea de controale pentru ținerea acestora sub control
  •  Flexibilitatea adaptării controalelor în toate departamentele necesare
  •  Oferă clienților și partenerilor siguranța ca datele lor sunt protejate
  •  Demonstrează conformitatea cu standardele internaționale și oferă astfel statutul de furnizor acceptat sau chiar preferat
  •  Demonstrează respectarea cerințelor de participare la licitații

Standarde

Standardele de management oferă organizațiilor cunoștințele de care acestea au nevoie pentru a excela. Acestea oferă o serie de instrumente eficiente pentru a transforma organizația într-o entitate mai productiva, mai inovativa, mai adaptabilă, având toate procesele sub control.

Beneficii

Standardele oferă metode de lucru anterior testate și implementate. Eficiența lor demonstrată ajută organizațiile să-și îmbunătățească performanțele, să-și reducă riscurile, și să paveze drumul către o strategie sustenabilă.

Cui sunt adresate?

Toate organizațiile, de la afacerile mici la companiile multinaționale și instituțiile guvernamentale, se folosesc de standarde de management pentru a acționa, a concura, și a se dezvolta mai eficient.