ISO 31000 Managementul Riscului

ISO 31000
Managementul Riscului

Organizațiile care reușesc să administreze riscurile într-un mod eficient au șanse mai mari de a își extinde activitatea și de a rezista șocurilor economice negative. Provocarea pentru management este de a aplica acțiunile de abordare a riscurilor în activitatea zilnică și de a le integra în practicile generale ale organizației.

Ce este ISO 31000?

ISO 31000 este standardul internațional de managementul riscului. Prin oferirea de principii și practici generale, standardul ajută organizațiile să analizeze și să evalueze riscurile. Acest standard se aplică tuturor activităților comerciale de planificare, management, operațiuni, și comunicare din toate tipurile de organizații. Recomandările internaționale ale ISO 31000 au fost dezvoltate pentru a îmbunătăți tehnicile de management și pentru a asigura supraviețuirea și dezvoltarea afacerii, precum și siguranța și securitatea la locul de muncă.

Implementând principiile standardului ISO 31000, organizația va îmbunătăți eficiența operațională, încrederea colaboratorilor, a clienților, și a instituțiilor, dar și minimiza pierderile. Standardul internațional al managementului riscului ajută inclusiv la îmbunătățirea indicatorilor de performanță a proceselor și la dezvoltarea unui fundament pentru un management proactiv și luarea deciziilor corecte în toate departamentele și zonele de lucru.

Beneficiile implementării ISO 31000 Managementul Riscului: 

  •  Îmbunătățirea eficienței operaționale și a deciziilor managementului
  •  Câștigarea încrederii colaboratorilor datorită folosirii tehnicilor de tratare a riscurilor
  •  Minimizarea pierderilor prin folosirea sistemelor de control asupra analizelor de risc
  •  Îmbunătățirea performanțelor și credibilității sistemului de management
  •  Reacții eficiente la schimbări și protejarea activității odată cu dezvoltarea

Standarde

Standardele de management oferă organizațiilor cunoștințele de care acestea au nevoie pentru a excela. Acestea oferă o serie de instrumente eficiente pentru a transforma organizația într-o entitate mai productiva, mai inovativa, mai adaptabilă, având toate procesele sub control.

Beneficii

Standardele oferă metode de lucru anterior testate și implementate. Eficiența lor demonstrată ajută organizațiile să-și îmbunătățească performanțele, să-și reducă riscurile, și să paveze drumul către o strategie sustenabilă.

Cui sunt adresate?

Toate organizațiile, de la afacerile mici la companiile multinaționale și instituțiile guvernamentale, se folosesc de standarde de management pentru a acționa, a concura, și a se dezvolta mai eficient.