ISO 26000 Responsabilitatea Socială

ISO 26000
Responsabilitatea Socială

ISO 26000 este un standard internațional care definește recomandările internaționale referitoare la responsabilitatea socială în organizații. Acest standard are ca scop identificarea, dezvoltarea, și implementarea unei strategii de responsabilitate socială adaptată la natura obiectului de activitate. ISO 26000 ajută la abordarea oricăror elemente de responsabilitate socială, de la dezvoltare sustenabilă, la practicile de lucru din organizație, politici de mediu, sau impactul asupra comunității locale.

Beneficiile Standardului de Responsabilitate Socială: 

  •  Identificarea și implementarea unei strategii de responsabilitate socială adaptată activității companiei
  •  Adaptarea acestei strategii oricărui mediu economic, social, politic, și cultural
  •  Abordarea problemelor sociale și de mediu conform activității companiei
  •  Promovează implicarea partenerilor, a angajaților, și a comunității în activitatea companiei
  •  Confirmă credibilitatea și câștiga încrederea prin imaginea de organizație social responsabilă

Ce este Responsabilitatea Socială? 

Responsabilitatea socială a devenit unul dintre cei mai importanți factori de evaluare a performanței unei organizații și este unul dintre singurii factori de evaluare aplicabil tuturor sectoarelor din societate. Responsabilitatea socială reprezintă datoria morală și legală a unei organizații să țină cont în activitatea sa de impactul pe care deciziile și activitățile sale îl au asupra societății și a mediului înconjurător. Strategia de responsabilitate socială definește modul prin care organizația contribuie la dezvoltarea sustenabilă a societății, relația cu toți partenerii săi, și propria înțelegere a conceptului de comportament etic.

Standarde

Standardele de management oferă organizațiilor cunoștințele de care acestea au nevoie pentru a excela. Acestea oferă o serie de instrumente eficiente pentru a transforma organizația într-o entitate mai productiva, mai inovativa, mai adaptabilă, având toate procesele sub control.

Beneficii

Standardele oferă metode de lucru anterior testate și implementate. Eficiența lor demonstrată ajută organizațiile să-și îmbunătățească performanțele, să-și reducă riscurile, și să paveze drumul către o strategie sustenabilă.

Cui sunt adresate?

Toate organizațiile, de la afacerile mici la companiile multinaționale și instituțiile guvernamentale, se folosesc de standarde de management pentru a acționa, a concura, și a se dezvolta mai eficient.