ISO 14001 Managementul de Mediu

ISO 14001
Managementul de Mediu

Managementul de mediu este o parte vitală în dezvoltarea sustenabilă a activităților. Acest standard internațional ajută la reducerea impactului asupra mediului și susține creșterea organizației.

ISO 14001 este un standard recunoscut internațional care definește implementarea eficientă a managementului de mediu în cadrul organizației. Scopul acestuia este să asigure succesul comercial, fără a neglija responsabilitățile de mediu. Standardul asigură de asemenea impactul limitat asupra mediului, susținând în același timp și dezvoltarea activității. ISO 14001 oferă cadrul necesar respectării cerințelor legilor și reglementărilor locale și regionale, dar și a cerințelor de responsabilitate socială din partea clienților.

Beneficiile implementării ISO 14001 Managementul de Mediu:

  •  Managementul de Mediu reduce generarea deșeurilor și consumul de energie
  •  Sporește eficiența și reduce astfel costurile de funcționare
  •  Oferă noi oportunități de business, garantând conformarea
  •  Demonstrează îndeplinirea obligațiilor legale pentru a câștiga încrederea clienților și a partenerilor
  •  Pregătește compania pentru o adaptare mai rapida la schimbări legislative de mediu

Standardul managementului de mediu oferă metode de lucru anterior testate și implementate cu succes în organizații având diverse stadii de respectare a cerințelor de mediu. Oferim pachete adaptate cerințelor și nivelului actual al dezvoltării. ISO 14001 ajută organizațiile să-și îmbunătățească performanțele de mediu și de business și să reducă complexitatea drumului către o strategie sustenabilă.

Standarde

Standardele de management oferă organizațiilor cunoștințele de care acestea au nevoie pentru a excela. Acestea oferă o serie de instrumente eficiente pentru a transforma organizația într-o entitate mai productiva, mai inovativa, mai adaptabilă, având toate procesele sub control.

Beneficii

Standardele oferă metode de lucru anterior testate și implementate. Eficiența lor demonstrată ajută organizațiile să-și îmbunătățească performanțele, să-și reducă riscurile, și să paveze drumul către o strategie sustenabilă.

Cui sunt adresate?

Toate organizațiile, de la afacerile mici la companiile multinaționale și instituțiile guvernamentale, se folosesc de standarde de management pentru a acționa, a concura, și a se dezvolta mai eficient.